Ne povlačiti se pred nasiljem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Ne povlačiti se pred nasiljem

LSVNOVI SAD - Niko nema prava na nasilje, a država nema prava da se pred nasiljem povlači.

Građani koji ispunjavaju svoje obaveze prema državi i društvu i nikoga ne napadaju,
imaju pravo na okupljanje i takav skup treba da se održi.

Ako postoje saznanja da bi u nedelju mogao da se ponovi scenario od prošle godine kada je rušen Beograd, ili čak izazovu neki požari, onda je posredi udruživanje radi zločinačkog poduhvata, odnosno organizovani kriminal. I tako se prema onima koji to pripremaju treba i odnositi.

Ustav Republike Srbije, pored svih svojih manjkavosti, najviši je akt ove zemlje i kao takav se mora poštovati.

Ustavom je zagarantovano slobodno okupljanje građana, kao i sloboda mišljenja i izražavanja, a zabranjeno svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti.

Država ima svoje instrumente, policiju i vojsku kojima mora da se posluži da bi zaštitila ustavni poredak i bezbednost svih njenih građana.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 08. 04. 2016. | Komentara: 0

Hitno sednica Skupštine Vojvodine o poljoprivrednom zemljištu!

NOVI SAD, 8. april - Apelujemo na sve poslanike u pokrajinskom parlamentu da svojim potpisima omoguće održavanje sednice Skupštine AP Vojvodine koja bi bila posvećena problemima nastalim nakon što je legalizovana uzurpacija državnog poljoprivrednog zemljišta i hapšenja paora u Gakovu, poručio je danas šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev. 
Saopštenja | Petak, 08. 04. 2016. | Komentara: 0

Kakva je to vlast za koju su paori najveći kriminalci?

NOVI SAD, 8. april - Liga paora Vojvodine ponovo pita - kakva je to vlast koja se prema vojvođanskim poljoprivrednicima ponaša kao da su najveći kriminalci? Koja drakonski sudi i zatvara ljude koji žive i hrane svoje porodice od poljoprivrede, a dva meseca ni reč ne progovara o preduzeću koje uzurpira 5.300 hektara zemlje u somborskom ataru?
Saopštenja | Četvrtak, 07. 04. 2016. | Komentara: 0

Vojvodini potreban Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje

NOVI SAD - Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine prim. dr Radovan Latinović izjavio je danas, povodom Svetskog dana zdravlja da je u Srbiju ušlo 500 miliona evra, a da su efekti izostali. I dalje su duge liste čekanja na svim nivoima zdravstvene zaštite. Čeka se na lekarske preglede, dijagnostičke i terapijske procedure. Latinović navodi da se ovaj problem može rešiti na dva načina od kojih je jedan izgradnja Kliničko-bolničkog centra (KBC) u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook