"Nedelja socijaldemokratije"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

LSVBOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.

Sedlarevićeva je učesnike kampa upoznala sa radom Lige socijaldemokrata Vojvodine, a govorila je i o principima kojima se stranka vodila u periodu od dvadeset godina i privrženosti vrednostima socijaldemokratije. Osim razgovora o idealima socijaldemokratije, Maja Sedlarević je vreme u svom obraćanju posvetila i razgovoru o borbi protiv fašizma, kao jednom od glavnih ciljeva delovanja LSV.

Kroz diskusiju sa učesnicima i učesnicama kampa "Nedelja socijaldemokratije", moglo se čuti njihovo mišljenje o ideologijama koje su prisutne u Srbiji danas, o tome da li je proces tranzicije uopšte završen i koji su stavovi polaznika i polaznica kampa prema političkim partijama koje su prisutne. "Nedelja socijaldemokratije" je letnja škola na kojoj učestvuju članovi i članice omladina socijaldemokratskih i socijalističkh stranaka Zapadnog Balkana i mladi aktivisti i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata. Cilj "Nedelje socijaldemokratije" je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima, kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština.  Ovo je šesta Letnja škola "Nedelja socijaldemokratije 2011" koja se održava u kampu u Nautičkom selu "Biser" u Boljevcima, opština Surčin, Beograd.

(BILSV, 04. 07. 2011.)




Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV odlučno za prava nacionalnih zajednica

KOVAČICA, 13. april - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovačica i  kandidat za predsednika opštine Kovačica Jan Litavski istakao je sinoć da će se Liga socijaldemokrata Vojvodine u prvom redu boriti za decentralizaciju Srbije, za demokratski uređenu, decentralizovanu Srbija u kojoj je Autonomna Pokrajina Vojvodina region koji vuče Srbiju napred prema Evropskoj uniji. Litavski je na konvenciji LSV u Kovačici istakao i da će LSV nastaviti da insistira na rešenju niza problema sa kojima se suočavaju pripadnici nacionalnih zajednica u Vojvodini. 
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Ne prodavati zemlju strancima

Novi Sad, 13. april - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovio je sinoć da je vojvođanska zemlja najplodnija u Evropi i da je ne treba izdavati na 30 godina strancima jer to, faktički, znači njenu prodaju.
Saopštenja | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

U Srbiji svake godine 50 hiljada stanovnika manje

ZRENJANIN - Šta se tačno dogodilo da je u Zrenjaninu, koji je na 110.000 stanovnika imao 57.000 zaposlenih industrijskih radnika, ovoga trenutka jedina tema koju imamo poljoprivreda – upitao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i prvi na republičkoj listi broj 7 „Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolju Srbiju – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook