"Nedelja socijaldemokratije"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

LSVBOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.

Sedlarevićeva je učesnike kampa upoznala sa radom Lige socijaldemokrata Vojvodine, a govorila je i o principima kojima se stranka vodila u periodu od dvadeset godina i privrženosti vrednostima socijaldemokratije. Osim razgovora o idealima socijaldemokratije, Maja Sedlarević je vreme u svom obraćanju posvetila i razgovoru o borbi protiv fašizma, kao jednom od glavnih ciljeva delovanja LSV.

Kroz diskusiju sa učesnicima i učesnicama kampa "Nedelja socijaldemokratije", moglo se čuti njihovo mišljenje o ideologijama koje su prisutne u Srbiji danas, o tome da li je proces tranzicije uopšte završen i koji su stavovi polaznika i polaznica kampa prema političkim partijama koje su prisutne. "Nedelja socijaldemokratije" je letnja škola na kojoj učestvuju članovi i članice omladina socijaldemokratskih i socijalističkh stranaka Zapadnog Balkana i mladi aktivisti i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata. Cilj "Nedelje socijaldemokratije" je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima, kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština.  Ovo je šesta Letnja škola "Nedelja socijaldemokratije 2011" koja se održava u kampu u Nautičkom selu "Biser" u Boljevcima, opština Surčin, Beograd.

(BILSV, 04. 07. 2011.)




Saopštenja | Ponedeljak, 11. 04. 2016. | Komentara: 0

Ugrožena egzistencija vojvođanskih poljoprivrednika

ZMAJEVO - Najveći problemi s kojima su se vojvođanski poljoprivredni proizvođači sreli u proteklih 10 godina jesu smanjenje subvencija i nemogućnost da dođu do državne zemlje koju bi uzimali u zakup, ocenio je sinoć u Zmajevu potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i prvi na listi za pokrajinske izbore Branislav Bogaroški. On je u razgovoru s poljoprivrednicima istakao da će ti problemi zasigurno poremetiti našu poljoprivrednu  proizvodnju i egzistenciju vojvođanskih paora.
Saopštenja | Nedelja, 10. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV traži Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje

NOVI SAD - Predsednica Kluba penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica Predsedništva LSV Nada Lazić istakla je da je poseban problem naših najstarijih sugrađana nemogućnost adekvatnog i pravovremenog lečenja. Prema njenim rečima, zbog rasporeda medicinskih ustanova po Vojvodini i usluga koje se u njima pružaju, mnogi su prinuđeni da za odlazak kod specijaliste, pa i kod lekara opšte prakse odlaze u druga mesta.
Saopštenja | Nedelja, 10. 04. 2016. | Komentara: 0

Sramno je što su poljoprivredne penzije niže od socijalne pomoći

ZMAJEVO - U Srbiji ima 200.000 poljoprivrednih penzionera, od kojih čak 155.000 prima zemljoradničku penziju od 10.500 dinara, a samo u januaru ove godine čak 30.400 ih je koji su primili manje od 10.400 dinara za mesec dana, upozorio je juče na tribini Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zmajevu koordinator Lige paora Vojvodine za Južnobački okrug Svetozar Botić. Upitao je i da li je moguće da je socijalna pomoć veća od jedne zemljoradničke penzije, kad se zna da radni vek poljoprivrednika traje 70, 80 godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook