Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

Novi Sad, 03. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je pokretanje upravnog spora protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS, početak dobre prakse stavljanja ove kompanje u ravnopravan položaj sa ostalima koje posluju na tretitoriji naše zemje.

LSV

Rešavanje situacije u kojoj NIS ekološku taksu ne plaća, od uvođenja tog nameta 2010. godine,  vratilo bi u državni budžet  1,5 miliona evra godišnje, za koliko je bio uskraćivan proteklih 7 godina.

LSV takođe najavljuje da će pratiti ishod ovog sudskog spora i izražava nadu da će ministar Nedimović istrajati u svojoj nameri da završi posao koji je započeo u prethodnom mandatu u Vladi kada je bio zadužen za ekologiju.

Ovaj korak učinjen ka kompaniji NIS smatramo najavom početka uspostavljanja adekvatnog odnosa Vlade, ka kompaniji koja je bila u povlašćenom položaju od početka svog delovanja, na osnovu ugovora koji nije štitio interese Srbije u odnosu na Ruske interese.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Saopštenja | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Čanku upućene pretnje smrću zbog Radovana Karadžića

Narodnom poslaniku i predsedniku Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku upućene su pretnje smrću na društvenoj mreži „Fejsbuk“. Liga socijaldemokrata Vojvodine je o tim pretnjama obavestila policiju i očekuje hitnu reakciju nadležnih.
Saopštenja | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Borba za Vojvodinu je borba za celu Srbiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije Aleksandar Martinović apsolutno ne razume ideju decentralizacije.
Saopštenja | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV: DS i SzS da konačno otvoreno kažu šta misle o Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Demokratsku stranku i Savez za (veliku) Srbiju da konačno i bez okolišenja kažu kako vide rešenje problema ubrzanog propadanja Vojvodine, kršenje Ustava Srbije kroz poništavanje ionako fasadne autonomije naše pokrajine, te da prestanu da kriju taj stav kao zmija noge, izgovarajući se bojkotom rada parlamenta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook