Nedopustivi pomeni fašistima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 29. 04. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivi pomeni fašistima

Novi Sad, 29. april 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje služenje parastosa za ratnog zločinca i ideologa fašizma u Srbiji Dimitrija Ljotića, koji je održan sinoć u hramu Vaznesenja gospodnjeg u Novom Sadu.

LSV

Parastos Ljotiću je organizovala grupa sledbenika njegove ideologije okupljena oko časopisa Iskra.

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje vlastima zašto nemo posmatra širenja fašističke ideologije i ne čini ništa da se ovakvi ekscesi spreče.

Ovo je prilika da se postavi i pitanje velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve zašto se ovakvim postupcima crkve relativizuje zločin koji je počinio Dimitrije Ljotić.

Ideologija fašizma je u Evropi i Srbiji u smrt odvela milione nevinih.

Treba se zapitati zašto vlasti Srbije dele lekcije susednim državama o tolerisanju fašizma u njihovim društvima, a ne reaguju na širenje fašizma u samoj Srbiji!

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće dopustiti veličanje ratnih zločinaca!

Zahtevamo reakciju države i sprečavanje budućih pomena ratnim zločincima, te hitan raskid sa politikom blagih reakcija prema pojedincima i organizacijama koje šire fašističke i nacističke ideje.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook