Nedopustivo ćutanje Vlade o suši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 18. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivo ćutanje Vlade o suši

Novi Sad, 18. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se premijerka Srbije, ministar poljoprivrede, predsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu izjasne da li pripremaju bilo kakve mere za ublažavanje štete nastale od katastrofalnih suša koje su pogodile našu zemlju.

LSV

Ignorisanje prava vojvođanskih paora da dobiju bilo kakvu informaciju, od onih koje su izabrali kao svoje predstavnike da vode državu, je nedopustivo kršenje njihovog prava da budu zaštićeni u ovakvim situacijama.

Republički i pokrajinski organi vlasti imaju obavezu da, ukoliko još uvek nemaju kompletnu procenu situacije nastale posle enormnih suša i grada, i do sada nisu razradili mehanizme otklanjanja štete, bar navedu korake koje planiraju da preduzmu i saopšte javnosti da li se uopšte bave tom temom, ili planiraju da suša sačeka dok se oni ne vrate sa godišnjih odmora.

Ovakvo nipodaštavanje stanovnika koji žive od poljoprivredne proizvodnje dugo nije viđeno.

Umesto da su i premijerka i ministar poljoprivrede, kao i njihove pokrajinske kolege, u neprestanoj komunikaciji sa ljudima, kojima opstanak zavisi od načina na koji će uspeti da ublaže posledice elementarne nepogode suše, niko od njih nije našao za shodno nijednom da kaže šta se dešava i kako će se nastala situacija prevazići.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ovakvo ponašanje republičkih i pokrajinskih institucija nedopustivo i za svaku osudu i traži da se o ovim pitanjim što pre informiše zainteresovana javnost.


Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saša Šućurović



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook