Nedopustivo zatvarati oči pred delovanjem ekstremističkih grupa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 02. 02. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo zatvarati oči pred delovanjem ekstremističkih grupa

Novi Sad, 03. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo postavlja pitanje nadležnim državnim organima hoće li doneti odluku o zabrani održavanja spomen skupa Milanu Nediću, čelniku fašističke Vlade Srbije u Drugom svetskom ratu. Kao što je poznato, ovaj skup je najavljen za 4.februar, a kao organizatori su navedene organizacije 'Srpski carostavnik' i 'Srbska akcija-podvig i borba'.

LSV

Delovanje pojedinaca i organizacija, koje za cilj imaju promovisanje ideja ekstremizma mora biti strogo sankcionisano. Zatvaranje očiju pred pokušajima obnove fašističkih ideja i revizije Drugog svetskog rata je veoma loše i za posledicu može imati povećanje nestabilnosti u društvu.

I jučerašnji protest pred beogradskom 'Kućom ljudskih prava', kao i pretnje novinaru televizija N1 pokazuju koliko je razgranata delatnost desnoekstremističkih grupa.

LSV traži reakciju.

Očekujemo da skup posvećen Milanu Nediću bude zabranjen, te da naldežni organi pokrenu inicijativu da Ustavni sud Srbije razmotri zabranu ovih, ali i drugih, organizacija koje promovišu fašizam i druge oblike desnog ekstremizma.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook