Neka preletači vrate mandate pa onda menjaju stranke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 20. 03. 2018. | Komentara: 0

Neka preletači vrate mandate pa onda menjaju stranke

Novi Sad, 20. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine je tokom prethodne četiri godine u nekoliko navrata predlagala da stranke donesu kodekse ili pravilnike po kojima neće prihvatati članove drugih stranaka koji dolaze sa poslaničkim ili odborničkim mandatima.

LSV

Smatrali smo i smatramo da bi - ukoliko je želja za promenom plod promene političkih ubeđenja - ti ljudi bi trebalo da svoje odborničke ili poslaničke mandate ostave onoj listi, odnosno stranci sa kojom su ga osvojili, pa da onda promene stranku i ubeđenja.

Isto tako, partija koja ih prima bi trebalo da se raduje ljudima koji su u stanju da se odreknu poslaničkog ili odborničkog mandata da bi im se priključili.

Činjenica je da praksa "preletanja" nije od juče. Počela je još u vreme vlasti Slobodana Miloševića, bila naročito aktuelna u vreme “prekomponovanja” vlasti 2014, a prisutna je i danas.

Nema sumnje u to da je u velikoj meri doprinela rastu apatije birača.

I zato bi, ako želimo da sprečimo urušavanje političkog sistema, trebalo iskoristiti ovo vreme kada nema izbora za postizanje opšteg dogovora kojim će takvo ponašanje biti deklarisano kao društveno neprihvatljivo i naići na osudu kako političkih stranaka i medija, tako i društva u celini.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook