Neozbiljan odnos vlade Srbije prema problemima nacionalnih zajednica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 31. 03. 2019. | Komentara: 0

Neozbiljan odnos vlade Srbije prema problemima nacionalnih zajednica

Novi Sad, 31. mart 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da nije dovoljno samo govoriti o kontinuiranom radu na unapređenju položaja pripadnika nacionalnih manjina u našoj zemlji, nego je potrebno propisana prava primenjivati i u praksi.

LSV

Premijerka Ana Brnabić pre dva dana je na sastanku sa Nacionalnim savetima pohvalila odnos sopstvene Vlade prema manjinskim zajednicama.

Sa druge strane, predsednica Vlade nije govorila o ozbiljnom problemima nacionalnih manjina u Srbiji.

Bilo bi dobro čuti šta premijerka misli o kršenju Zakona na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, koji već godinama negira pravo na prijemni ispit na maternjem jeziku budućih studenata koji pripadaju nekoj od nacionalnih manjina.

Takođe, bitno je čuti i stavove premijerke Brnabić o drastičnim kašnjenjima u štampanju udžbenika na manjinskim jezicima, ali i drugim problemima u obrazovanju.

Premijerka bi predstavnicima Nacionalnih saveta mogla da postavi pitanje o broju frekvencija radio i tv stanica koje su nestale iz etra u privatizacijom postupku, i tako dovelili do gašenja programa na manjinskim jezicima u brojnim mestima u Vojvodini.

Na kraju, bilo bi dobro čuti i premijerkin stav o mizerno niskom iznosu sredstava koja se nalaze u Budžetskom Fondu za nacionalne manjine. Iznos sredstava u ovom Fondu je je čak 6 pita niži od iznosa koji je država dala za izgradnju muzičke fontane u Beogradu.

Tužna činjenica!

LSV poziva premijerku Anu Brnabić da ozbiljno sagleda stanje u oblasti poštovanja prava manjinskih zajednica.

Evropska Srbija mora ozbiljno rešavati probleme u ovoj oblasti.

Marketinške promocije ostavimo za predizbornu kampanju.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
 Mirća Lelea




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook