Nerasvetljena ubistva novinara dokaz slabosti države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 08. 04. 2017. | Komentara: 0

Nerasvetljena ubistva novinara dokaz slabosti države

Novi Sad, 8. april 2017 - Nedopustivo je da porodica i javnost u Srbiji ni posle 23 godine od ubistva novinarke magazina „Duga“ Radoslave Dade Vujasinović nisu dobili odgovor na pitanje ko su naručioci i izvršioci tog zločina.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je Dada Vujasinović devedesetih godina predstavljala primer objektivnog izveštavanja iz ratom zahvaćenih krajeva, a bila je i autor brojnih tekstova o organizovanom kriminalu.

Nerasvetljena ubistva Dade Vujasinović i Slavka Ćuruvije velika su mrlja na pravnom sistemu Republike Srbije i jasno ukazuju na činjenicu da naša država još nije porazila kriminalne strukture, koje već više od četvrt veka čine našu državu nesigurnom i opasnom.

Svedoci smo sve učestalijih pretnji novinarima i nezavisnim novinarskim udruženjima od kojih je retko koje rasvetljeno.

Liga socijaldemorkata Vojvodine zahteva od državnih organa da rade svoj posao i rasvetle ova ubistva i pretnje koje stižu na adrese novinara.

Srbija se mora suočiti sa zločinima iz devedesetih godina! Bez procesuiranja odgovornih, Srbija neće imati stabilne temelje, što je preduslov za normalno funkcionisanje države.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook