Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani formirali tim pravnika za odbranu poljoprivrednika

Predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš ovog se petka sastao sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz Vojvodine, koji su od početka protekle nedelje nastavili proteste širom Vojvodine nakon što od maja njihovi ključni zahtevi koje su uputili Vladi Republike Srbije nisu odobreni, niti su otvoreni kanali za pregovore o rešavanju problema. 
Saopštenja | Subota, 18. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju inicijativu I ti se pitaš

Vojvođani LSV pozdravljaju inicijativu srednjoškolaca okupljenih oko udruženja „I mi se pitamo“, jer smatraju da je potrebna jaka mobilizacija mladih sa ciljem promena u državi.
Saopštenja | Petak, 17. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani potpisali koaliciju za izbore

Danas su u Novom Sadu Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na izborima za poslanike u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook