Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Utorak, 21. 04. 2020. | Komentara: 0

Evrodizel: Austrija 0,97 evra/l, Srbija 1,20 evra/l

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, poziva Vladu Srbije da u svojstvu predstavnika države kao manjinskog vlasnika u kompaniji NIS, hitno preduzme mera koje će obezbediti pojeftinjenje goriva, kako gradjani, privreda i poljoprivrednici ne bi plaćali najskuplje gorivo u regionu u trenutku kada je cena sirove nafte na svetskom tržištu na istorijskom minimumu.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: OTVORITI ZELENE PIJACE

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma traže od Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava da omoguće rad zelenih pijaca na otvorenom. 
Saopštenja | Subota, 18. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: Snizite cene goriva, nedopustivo je da Srbija ima najskuplje gorivo u regionu

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, poziva Vladu Srbije, i kao predstavnika države i kao manjinskog vlasnika u kompaniji NIS, da hitno preduzme mera koje će obezbediti pojeftinjenje goriva, kako gradjani, privreda i poljoprivrednici ne bi plaćali najskuplje gorivo dok cene nafte na svetskom tržištu značajno padaju.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook