Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Petak, 03. 04. 2015. | Komentara: 0

Pronaći kradljivce spomenika Košutu u Novom Itebeju

NOVI SAD, 3. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje krađu spomenika Lajošu Košutu u Novom Itebeju.
Saopštenja | Četvrtak, 02. 04. 2015. | Komentara: 0

Odgovor SNS-u

NOVI SAD, 2. april - Ako munjeviti odgovor Srpske napredne stranke na saopštenje Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u kojem iznosimo sumnju u to da gradska vlast štiti štetočine iz „Treće Srbije“, nije zaštita koalicionih partnera, onda neka objasne šta jeste. Nama je to dokaz da prihvataju odgovornost za sve što radi i što je uradila Treća Srbija, a zarad pukog dodavanja broja na skupštinsku većinu.
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 03. 2015. | Komentara: 0

MUP da saopšti šta se dogodilo narodnom poslaniku

NOVI SAD, 23. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da MUP i nadležni državni organi hitno i zvanično predoče javnosti istinu o prebijanju narodnog poslanika stranke Zajedno za Srbiju Blagoja Bradića u Nišu nakon razgovora sa predsednikom Pokreta socijalista Aleksandrom Vulinom, o čemu danas izveštavaju pojedini mediji.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook