Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Četvrtak, 12. 03. 2015. | Komentara: 0

Hitno sazvati Odbor za poljoprivredu na temu uvoza mesa

NOVI SAD, 12. mart - Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Đorđe Stojšić uputio je danas pisani zahtev predsedniku Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marjanu Rističeviću za održavanje tematske sednice tog Odbora u vezi sa problemom uvoza mesa domaćih životinja odgajenih genetski modifikovanom stočnom hranom. 
Saopštenja | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Vulin uvredio sve žrtve Miloševićevog režima

NOVI SAD, 11. mart - Teško da bilo šta može da nas iznenadi kada je reč o Aleksandru Vulinu, čoveku koji je devedesetih pravdao razbijanje studentskih protesta hladnom vodom usred zime, bio generalni sekretar JUL-a, ljubimac Mirjane Marković i Slobodana Miloševića.
Saopštenja | Subota, 07. 03. 2015. | Komentara: 0

Karlovačka gimnazija ne može biti predmet partijskog kadrovanja

NOVI SAD, 07. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Karlovačku gimnaziju vodi osoba koja će po svojim stručnim i moralnim kvalitetima to raditi na najbolji način.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook