Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Subota, 14. 02. 2015. | Komentara: 0

Predsednik Srbije utiče na rad pravosuđa

NOVI SAD, 14. februar - Izjava Tomislava Nikolića kojom komentariše najavu tužioca za ratne zločine da će ispitati navode FHP u vezi sa optužbama na račun načelnika Generalštaba predstavlja grubo mešanje u rad pravosuđa. 
Saopštenja | Petak, 13. 02. 2015. | Komentara: 0

Andor Deli potkopava autonomiju Vojvodine

NOVI SAD, 13. februar - Budući da predsednik stranke kojoj pripadam neće više da polemiše sa dilerima mađarskih državljanstava i nakupcima evropskih vrednosti, iskoristiću priliku da umesto njega ja odgovorim Andoru Deliju na tvrdnju da Nenad Čanak usporava pomirenje Srba i Mađara.
Saopštenja | Četvrtak, 12. 02. 2015. | Komentara: 0

Sramotno odlikovanje Smilje Avramov

Novi Sad, 12. februar - Da je u Srbiji izvršena lustracija, malo je verovatno da bi Tomislav Nikolić danas bio predsednik države, a Smilja Avramov dobitnik državnog ordena.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook