Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Utorak, 27. 01. 2015. | Komentara: 0

Školski čas posvetiti uspomeni na žrtve nacističkog pogroma

Novi Sad, 27. januar - Pre nekoliko godina Liga socijaldemokrata Vojvodine je zatražila da se najmanje jedan školski čas u školama u Srbiji posveti uspomeni na žrtve nacističkog pogroma. Na žalost, malo škola je to i učinilo.

Saopštenja | Sreda, 24. 12. 2014. | Komentara: 0

Srbija da preispita Energetski sporazum sa Rusijom

NOVI SAD, 24. decembar - Budući da od izgradnje Južnog toka neće biti ništa, neophodno je preispitati Energetski sporazum, a Republiku Srbiju obeštetiti za sve ono što će u tom slučaju izostati i zbog čega je budzašto poklonila NIS pre šest godina.
Saopštenja | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Pastor pokazao da mu je fotelja važnija od Vojvodine

Novi Sad, 23. decembar - Uslovljavanje Ištvana Pastora da Savez vojvođanskih Mađara neće glasati za pokrajinski budžet ako se na današnjoj sednici nađe inicijativa za njegovu smenu sa pozicije predsednika Skupštine AP Vojvodine, pokazuje da je njemu fotelja važnija od toga da li će biti izglasan budžet Pokrajinske vlade za iduću godinu i kako će taj budžet izgledati.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook