Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Nedelja, 23. 04. 2017. | Komentara: 0

Ljudska i manjinska prava da ne budu mrtvo slovo na papiru

Višegodišnje zalaganje i insistiranje Lige socijaldemokrata Vojvodine da se u škole vrati učenje jezika društvene sredine urodilo je plodom. Nacionalni prosvetni savet doneo je odluku da se maternji jezik sa elementima nacionalne kulture od septembra ove godine izučava kao obavezni izborni predmet za učenike osnovnih škola u Republici Srbiji.
Saopštenja | Subota, 22. 04. 2017. | Komentara: 0

Vlasti u Somboru što pre da reše problem divljeg stočnog groblja

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da u što kraćem roku reše problem na divljem stočnom groblju kod sela Stapar u opštini Sombor, gde već dvadesetak dana leže bačene mrtve životinje koje niko ne uklanja. Ovaj problem već dugo pravi velike probleme građanima ovog kraja Vojvodine i nedopustivo je da nadležni ne čine ništa.
Saopštenja | Subota, 22. 04. 2017. | Komentara: 0

Ne pričati o velikim državama, nego o saradnji i boljem životu

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje izjavu albanskog premijera Edija Rame da bi u budućnosti Albanija i Kosovo mogli da se ujedine u zajedničku državu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook