Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Nedelja, 05. 03. 2017. | Komentara: 0

Kosovo više nije u sastavu Srbije

Nasuprot predsedničkim kandidatima i političarima koji ističu da nikada neće priznati nezavisnost Kosova, interesi Srbije zahtevaju da se suočimo sa činjenicama. A činjenice su tvrde i neumoljive - Kosovo je priznato kao nezavisna država i više nije u sastavu Srbije. 
Saopštenja | Nedelja, 05. 03. 2017. | Komentara: 0

Polovina opština u Srbiji nema Savet za mađunacionalne odnose

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su Poglavlja 23. i 24. među najzahtevnijim u procesu pregovaranja o članstvu sa EU, ali i ključna za izgradnju efikasne pravne države u kojom se u potpunosti poštuju ljudska i manjinska prava.
Saopštenja | Nedelja, 05. 03. 2017. | Komentara: 0

Civilna straža nije prihvatljiva, neophodna nam je policija

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da sve veći broj razbojništava koja se dešavaju u vojvođanskim naseljima poslednjih godinu dana moraju biti ozbiljna opomena nadležnim državnim organima. Nedopustivo je da se građani samoorganizuju kako bi zaštitili svoje živote, imovinu, pa čak i hranu koju proizvode. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook