Nikolić bi mogao preispitati presudu za ubistvo Đinđića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2012. | Komentara: 0

Nikolić bi mogao preispitati presudu za ubistvo Đinđića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se za šest dana od kako je obznanjeno da će vladajuću većinu činiti SNS, SPS i URS, deo pravosuđa u tri navrata preporučio kao kooperativan novoj vlasti.

LSV logoNakon što je Ustavni sud iskasapio nadležnosti AP Vojvodine, a zatim i prihvatio žalbe nereformisanih sudija kojima ih vraća na posao, danas je i Apelacioni sud odlučio da Dušan Stupar bude pušten iz pritvora.

Podsetimo, Nikolić, koji se ranije zalagao za ukidanje vojvođanske autonomije, kao lider SNS bio je otvoreno protiv Statuta i Zakona o nadležnosti AP Vojvodine, a 650 nereformisanih sudija se avgusta 2010. učlanilo u SNS.

Što se tiče Stupara, pre samo tri meseca, 23. aprila, tadašnji radikal, Aleksandar Martinović je tvrdio da je upravo taj čovek „ne samo finansijer, nego i blizak prijatelj Tomislava Nikolića" koji je Srpskoj naprednoj stranci besplatno ustupio svoju ekskluzivnu poslovnu zgradu na Novom Beogradu.

Ukoliko se ovako nastavi, za očekivati je i da Tomislavu Nikoliću uskoro bude omogućeno da, kao što je i najavio u pretposlednjoj predsedničkoj trci, „pogleda spise" i preispita da li su za ubistvo premijera Zorana Đinđića „osuđeni pravi ljudi", te da ubice amnestira na Dan državnosti.

To je Srbija Šešeljevog vojvode Nikolić master Tomislava.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook