Nikolić da Rusima postavi pitanje o energetskom sporazumu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 27. 05. 2017. | Komentara: 0

Nikolić da Rusima postavi pitanje o energetskom sporazumu

Novi Sad, 27. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju sa Rusijom i Kinom pomoći našoj državi da zaštiti svoje ekonomske interese.

LSV

Na čelo ove institucije postavljen je odlazeći predsednik države Tomislav Nikolić.

Očekujemo od gospodina Nikolića da njegov prvi posao na novoj funkciji bude analiza energetskog sporazume Srbije i Ruske Federacije, kojim je Naftna industrija Srbije većinski pripala ruskom partneru.

Tomislav Nikolić mora postaviti pitanje predstavicima Rusije na koji način se vrše istraživanja i radovi na naftim i gasnim  postrojenjima u Vojvodini i u kolikoj meri se zagađuje zdrava životna sredina.

LSV  želi da Nikolić ruskim partnerima objasni da je nelogično da u Rusiji rudnu rentu plaćaju 20%, a u Srbiji svega 3%, pa lokalne samouprave ne mogu da zakrpe ni 5 rupa na putevima  ili da saniraju oštećenja na mostovima preko kojih prelaze teški kamiona NIS-a.

Nikolić je u više navrata isticao da voli Srbiju i poštuje njene građane. Njegova nova pozicija prilika je da pokaže da zaista voli svoju i zemlji i štiti interese njenih građana.

Srbija nije ruska Gubernija, provincija ili kolonija. Srbija je nezavisna država!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook