Nikoliću, rad crkve je odvojen od države!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 09. 01. 2014. | Komentara: 0

Nikoliću, rad crkve je odvojen od države!

NOVI SAD, 09. januar - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić trebalo bi da zna da je predsednik države u čijem Ustavu, u članu 11. jasno piše da je ona svetovna (odnosno sekularna) i da su crkve i verske zajednice odvojene od države.

LSV

Prema tome, sveštenike koje je doveo po prvi put nakon Drugog svetskog rata u zgradu generalnog sekretarijata predsednika Republike da se pomole "da bog izlije milost i da snagu predsedniku Nikoliću da donosi mudre i hrabre odluke u ovom delikatnom vremenu" i da zaposlene u toj zgradi zaštiti od "gladi, bolesti, zemljotresa i drugih nepogoda", trebalo je da primi u svojoj kući, a ne u državnoj instituciji.

Ovo nije prvi put da se krši načelo sekularnost Srbije. U Srbiji krsnu slavu imaju gradovi, institucije, pa i Ministarstvo unutrašnjih poslova. MUP Srbije slavi Duhove, u junu, a proslavi koja je održana na stadionu u Novom Sadu su pristvovali Tomislav Nikolić, ali i premijer Ivica Dačić.

Podsetiću i na susrete Nikolića i Dačića sa patrijarhom, ali i na opelo koje je mitropolit Amfilohije u maju održao za upokojenje republičke Vlade i Skupštine.

Rečju, krajnji je trenutak da se svi, a naročito nosioci najvažnijih državnih funkcija na čelu sa Nikolićem sete Ustava zemlje koju predstavljaju i da rad crkve i države budu odvojeni.

Maja Sedlarević,
članica Predsedništva LSV
i poslanica u Skupštini AP Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook