Nova mega naselja u Beogradu, a ostatak Srbije sve prazniji i siromašniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 26. 10. 2019. | Komentara: 0

Nova mega naselja u Beogradu, a ostatak Srbije sve prazniji i siromašniji

Novi Sad, 26. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava izgradnje četiri mega naselja u Beogradu samo još jedan jasan prikaz užasne centralizacije koja vlada u Srbiji.

LSV

Kao što je poznato, mediji su ranije ove nedelje preneli da će u Beogradu biti izgrađena nova stambena naselja za 100.000 ljudi. Pre nekoliko meseci i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prognozirao je da će Beograd u narednim decenijama dobiti bar još 400.000 novih stanovnika. Ove informacije za građane krajeva zemlje koji nisu grad Beograd, deluju kao vesti sa druge planete. 

Dok se u Beogradu planiraju nova mega naselja, dotle se u ostatku Srbije ne rešavaju ni najosnovniji životni problemi. Vojvođani nemaju zdravu pijaću vodu, jug Srbije je na rubu siromaštva, a sela i male opštine, praktično, nestaju.

Informacije o novim velikim investicionim aktivnostima u Beogradu, praćene su i najavama o rekordnom iznosu budžeta Beograda za 2020. godinu. Naime, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da očekuje da će budžet glavnog grada iznositi 1,2 milijardi evra.

Budžet  AP Vojvodine za 2019. godinu bio je 50% manji od beogradskog, bez obzira što Vojvodina ima više stanovnika od glavnog grada.
Centralistička matematika!

Čak ni ta matematika nije dovoljna, pa grad Beograd redovno dobija milionske dotacije iz tekuće budžetske rezerve Vlade Srbije. Verovatno za novogodišnju rasvetu i fontane, koje koštaju više nego ceo godišnji budžeti nekih vojvođanskih opština.

Ovakva politika mora postati prošlost! Nastavi li se, Evropa će uskoro dobiti nove pustinje bez peska, ali i bez ljudi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook