Novi rok za završetak studija - poslednja šansa starim studentima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 09. 2019. | Komentara: 0

Novi rok za završetak studija - poslednja šansa starim studentima

Novi Sad, 07. septembar 2019 - Nakon što je izvršen pritisak javnosti, predvođen pre svega studentima upisanim po starom programu, na zahtev Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj, resorno Ministarstvo je još jednom pomerilo rok za završetak studija za dve godine.

LSV

Zahtev za fleksibilnijim pristupom Ministarstva i univerziteta ovoj problematici je poslala i Liga socijaldemokrata Vojvodine, jer smo svesni koliko se u otežanim materijalnim uslovima živi i radi, zbog čega ni studenti nisu rasterećeni borbe za golu egzistenciju. U najvećoj meri svi apeli i obraćanja koja su stizala našim narodnim poslanicima, ticala su se otežanih životnih uslova koji su produžili period studiranja.

Zbog toga je naš apel bio upravo da se sve strane u dijalogu dogovore oko uslova studija po programu pre uvođenja popularne „bolonje“, prilagodi uslovima za rad na Univerzitetima i ponudi prelazno rešenje za studente koje je ova promena sačekala u toku njihovih studija.

Sledeće dve godine su period u kom svi studenti kojima je ostalo nekoliko ispita do kraja, moraju da iskoriste na najbolji mogući način za završetak i sticanje diplome, prihvatajući opciju u kojoj niko neće biti oštećen.

U toku naredne nedelje planira se nova sednica Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj na kojoj će biti predložene izmene Zakona o visokom obrazovanju po hitnom postupku. Liga socijaldemokrata Vojvodine će kroz svoj rad pratiti ovaj proces, kako bi na najbolji mogući način svi učesnici u izmenama pomenutog Zakona bili zadovoljni krajnjim rezultatom.


Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga



Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook