Od 2.010 novozaposlenih u zdravstvu samo 270 za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 05. 2017. | Komentara: 0

Od 2.010 novozaposlenih u zdravstvu samo 270 za Vojvodinu

Novi Sad, 18. maj 2017 - Od 2.010 zdravstvenih radnika koje Vlada planira da zaposli tokom ove godine, za celu Vojvodinu odobreno je samo 270, i to 229 za Klinički centar Vojvodine i 41 za Opštu bolnicu u Subotici. Već sada u Vojvodini postoji značajna nesrazmera u broju zdravstvenih radnika, u odnosu na ostatak Srbije. Planiranom raspodelom, produbljuje se razlika u broju lekara koji leče pacijente u Vojvodini, u odnosu na druge delove Srbije, što vodi značajno manjem broju zdravstvenih radnika na ukupan broj stanovnika.

LSV
 
Konkursi za radna mesta u zdravstvenim ustanovama do sada su raspisani za samo 546 radnih mesta u 33 zdravstvene ustanove i taj broj je očigledno nekoliko puta niži od najavljenih 2.010, koliko je obećano. Pored toga javlja se i problem neravnomerne raspodele jer su skoro svi zdravstveni radnici predviđeni za rad u bolnicama i kliničkim centrima, dok u domovima zdravlja, osim Doma zdravlja u Zemunu nema predviđenih zapošljavanja. Sve ukazuje da su zanemarene potrebe ustanova primarne zdravstvene zaštite.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da svi građani imaju jednak tretman u oblasti zdravstvene zaštite. Ističemo da se u planu obnova u zdravstvu, moraju ravnomerno zadovoljiti standardi u kadrovima, prostoru i opremi, kada su zdravstvene ustanove na teritoriji Republike Srbije u pitanju.
 
Uvereni smo da će se Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo baviti rešavanjem ovog problema, sve dok se dostupnost i kvalitet usluga zdravstvene zaštite teritorijalno ne izjednače i ne budu jednake za sve.
 
 
Predsednik
Stručnog saveta za zdravstvo 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Prim. dr Radovan Latinović
 



Saopštenja | Četvrtak, 09. 05. 2019. | Komentara: 0

Borba protiv fašizma mora biti stalna, jasna i beskompromisna

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je antifašizam veoma ugrožen pod snažnim udarima ekstremističkih ideja. Desničari na svim svetskim meridijanima čine sve da ožive ideje za koje se smatralo da su poražene 9. maja 1945. godine. 
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 05. 2019. | Komentara: 0

Nema opravdanja za državu koja toleriše Šešelja

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije i nikada neće zaboraviti zlo koje je Vojislav Šešelj posejao 6. maja 1992. godine u Hrtkovcima i od kojeg smo branili svoje komšije.
Saopštenja | Nedelja, 05. 05. 2019. | Komentara: 0

Podržava li država Šešeljevu politiku mržnje?

Liga socijaldemokrata Vojvodine ističe da je sramotno što nije zabranjeno održavanje Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke koji je juče održan u Hrtkovcima. Delovanje Vojislava Šešelja od početka karakterišu mržnja i širenje straha. Ta politika dovela je do velikih nesreća u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook