Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Kovačica, 26. mart 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.

LSV

Ni ovog puta nije ispoštovan rok za sazivanje sednica SO Kovačica od 7 dana. Na ovaj način Srpska napredna stranka i dalje ponižava instituciju Skupštine opštine Kovačica kao i izabrane predstavnike građana.

I dalje nema prenosa sednica skupštine od strane televizije Opštine Kovačica koja je televizija svih građana, a ne samo vladajuće strukture tj. SNS.

LSV očekuje da vladajuća većine objasni zašto se ne emituju sednice SO Kovačica, zašto se glavni i odgovorni urednik stara o tome šta je važno, a šta nije za televiziju, kao i da li je važnije emitovati podršku predsedniku Srbije od strane SNS Kovačica od sednica skupštine Opštine Kovačica?

Očigledno da je televizija stavljena na stranu Srpske napredne stranke i očigledno je da je važno da se sakriju neke stvari od građana opštine kao na primer da je voda poskupela 100%, a građani su za to saznali tek ovih dana kada su im isporučeni računi. Oni sa pravom nezadovoljni, jer niko nije objasnio na osnovu čega je došlo do povećanja.

LSV smatra da je to učinjeno kako bi se mogle isplatiti plate novozaposlenim ljudima po komunalnim preduzećima koji su članovi SNS ili za troškove autobusa SNS koje te iste zaposlene pod pretnjom otkaza teraju na mitinge predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ovakvo bahato ophođenje SNS prema institucijama je nedopustivo i odbornici Lige socijaldemokrata neće učestvovati u radu sednica dok se ovo ne promeni.

Šef odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini opštine Kovačica
Jan Gages
Saopštenja | Petak, 24. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: Skupština minutom ćutanja da oda počast preminulima od COVID-19

Narodni poslanici Ujedinjene demokratske Srbije zahtevaće od predsednice Narodne skupštine da predstojeća skupštinska sednica započne odavanjem počasti svim građanima preminulim od posledica epidemije COVID-19 i iskazivanjem poštovanja i zahvalnosti prema svim zdravstvenim i drugim radnicima koji na svojim leđima pojačanim radnim angažmanom iznose teret epidemije i krize.
Saopštenja | Četvrtak, 23. 04. 2020. | Komentara: 0

Dok im država otpisuje dugove, Srbijagas kupuje nove automobile

Vojvođanski front, blok političkih partija koji predvodi Liga socijaldemokrata Vojvodine, smatra da nadležne državne institucije moraju da reaguju na odluku Javnog preduzeća „Srbijagas“ da u toku trajanja pandemije koronavirusa kupe deset novih putničkih automobila.
Saopštenja | Četvrtak, 23. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: Most na Dunavu kod Bačke Palanke da dobije ime po Diani Budisavljević

Dan nakon istovremene televizijske premijere filma “Dnevnik Diane Budisavljević” na nacionalnim javnim servisima Srbije i Hrvatske, Ujedinjena demokratska Srbija, koalicija koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, pokrenuće inicijativu nadležnim organima Republike Srbije da most na Dunavu kod Bačke Palanke, koji istovremeno služi i kao granični prelaz ka Republici Hrvatskoj, ponese ime “Most Diane Budisavljević”.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook