Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Kovačica, 26. mart 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.

LSV

Ni ovog puta nije ispoštovan rok za sazivanje sednica SO Kovačica od 7 dana. Na ovaj način Srpska napredna stranka i dalje ponižava instituciju Skupštine opštine Kovačica kao i izabrane predstavnike građana.

I dalje nema prenosa sednica skupštine od strane televizije Opštine Kovačica koja je televizija svih građana, a ne samo vladajuće strukture tj. SNS.

LSV očekuje da vladajuća većine objasni zašto se ne emituju sednice SO Kovačica, zašto se glavni i odgovorni urednik stara o tome šta je važno, a šta nije za televiziju, kao i da li je važnije emitovati podršku predsedniku Srbije od strane SNS Kovačica od sednica skupštine Opštine Kovačica?

Očigledno da je televizija stavljena na stranu Srpske napredne stranke i očigledno je da je važno da se sakriju neke stvari od građana opštine kao na primer da je voda poskupela 100%, a građani su za to saznali tek ovih dana kada su im isporučeni računi. Oni sa pravom nezadovoljni, jer niko nije objasnio na osnovu čega je došlo do povećanja.

LSV smatra da je to učinjeno kako bi se mogle isplatiti plate novozaposlenim ljudima po komunalnim preduzećima koji su članovi SNS ili za troškove autobusa SNS koje te iste zaposlene pod pretnjom otkaza teraju na mitinge predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ovakvo bahato ophođenje SNS prema institucijama je nedopustivo i odbornici Lige socijaldemokrata neće učestvovati u radu sednica dok se ovo ne promeni.

Šef odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini opštine Kovačica
Jan Gages




Saopštenja | Sreda, 27. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vlast pod hitno da saopšti ko stoji iza terorističkog napada u selu Banjska

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani osuđuje teroristički napad koji se dogodio u selu Banjska na Kosovu i poziva državne organe da u najhitnijem mogućem roku javnost upoznaju sa svim detaljima ovog zločinačkog čina.
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook