Odnosi Srbije i Hrvatske moraju biti mnogo bolji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 10. 02. 2018. | Komentara: 0

Odnosi Srbije i Hrvatske moraju biti mnogo bolji

Novi Sad, 10. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da odnosi Srbije i Hrvatske moraju biti mnogo bolji, jer je to u interesu građana obe države.

LSV

Decenije iza nas obeležene su sukobima, nesrećama, uništavanjem privrede i drastičnim zaostajanjem našeg regiona za zemljama Zapada.
Nije li vreme da se okrene nova stranica u istoriji odosa dve susedne zemlje?

Izjave neodgovornih pojedinaca, i sa jedne i sa druge strane, nisu dobrodošle i samo otežavaju situaciju. Pozivi na nove podele i sukobe su krajnje neodgovorni i moraju ih žestoko osuditi vlade obe države. Zar je ministru koji raspiruje mržnju mesto u Vladi?

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu mora biti signal da dobri odnosi Srbije i Hrvatske postaju stvarnost.

Bitno je naglasiti da se ne sme stati na diplomatskoj kurtoaziji i mrtvim slovima na papiru, nego da saradnja dve države mora konkretno da napreduje.

Privredna saradnja ni izbliza nije dostigla zadovoljavajući nivo. Potrebno je olakšati procedure obostranog investiranja i tako doprineti lakšem otvaranju novih radnih mesta. Bez novih radnih mesta i Srbija i Hrvatska će beležiti masovan odliv svojih građana u zapadne zemlje.

Posebno je bitno raditi na unapređenju položaja Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, a odnosi ove dve manjinske zajednice mogu biti jedan od mostova saradnje dve države.

Za Srbiju je posebno važno da u procesu pridruživanja Evropskoj uniji ima dobru saradnju sa Hrvatskom. Proces reforme sistema u našoj zemlji mora imati podršku Republike Hrvatske.

Predsedavanje Hrvatske Evropskom unijom 2020. godine može popraviti poziciju Srbije u pregovorima i ubrzati njen put ka porodici evropskih naroda.

Stub mira na Balkanu je dobar odnos Srbije i Hrvatske. Interes mnogih krugova je da to ne bude tako. Pozitivni događaji moraju nadjačati snage koje ne žele dobro građanima obe zemlje.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook