Ostavite se mržnje i gradite normalne države!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 08. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se mržnje i gradite normalne države!

Novi Sad, 04. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve vlasti u zemljama nastalim na razvalinama Jugoslavije da ostave iza sebe politiku mržnje i podela i da mnogo aktivnije rade na dobrosusedskim odnosima u regionu. 

LSV

Kao i svake godine, i ovog avgusta, prilikom obeležavanja godišnjice akcije Oluja, na površinu isplivavaju poruke mržnje koje nikome ne donose dobro. Javni prostor je prepun protagonista politike rata, koji seju mržnju i dele građane. 

Zar 28 godina od početka ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji nije dovoljno dug period za novu politiku? Politiku koja će značiti bolji život za sve građane Srbije, Hrvatske ili Bosne i Hercegovine. 

Dok se srpski i hrvatski nacionalisti takmiče ko će više poniziti onog drugog, dotle mladi ljudi napuštaju svoju domovinu. 

Desetine hiljada građana našeg regiona bolju budućnost ostvariće u zapadnoj Evropi ili Americi. 

Slavonija, Lika, Vojvodina i Timočka Krajina postaju pustoš! 

Bitka u tome ko je veći mitoman neće otvoriti nova radna mesta! Pokazivanje ratničkih mišića neće izgraditi novu bolnicu! Nacionalizam neće obnoviti školu! 

Tražimo da ovo postratno ludilo prestane i politika mržnje ustupi mesto politici saradnje. 

Samo to je put u bolju budućnost!

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak



Saopštenja | Nedelja, 25. 12. 2016. | Komentara: 0

Otvaranje novih radnih mesta, a ne naoružanje

Najnovija trka u naoružanju između Srbije i Hrvatske pogrešan je način pokazivanja snage obe države.

Liga socijaldemokrata Vojvodine Srbiju vidi kao uređenu državu u kojoj se dobro živi, a ne kao vojni poligon koji se utrkuje sa susednim vojnim poligonima.
Saopštenja | Subota, 24. 12. 2016. | Komentara: 0

Prava manjina shvatiti ozbiljno

Nedavno otkazivanje sednice Saveta za nacionalne manjine Republike Srbije nije dobra vest. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Vlada Srbije i Saveti nacionalnih manjina moraju biti partneri.
Saopštenja | Petak, 23. 12. 2016. | Komentara: 0

Lustracija je jedino rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava svoje najdublje neslaganje sa predlogom Administrativnog odbora skupštine Srbije da Danica Marinković bude izabrana za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook