Oštra osuda napada na Čedomira Jovanovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 04. 2013. | Komentara: 0

Oštra osuda napada na Čedomira Jovanovića

NOVI SAD, 17. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad huligana na predsednika Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića i zahteva hitnu reakciju svih nadležnih organa.

LSV

Budući da su huligani, prema prvim informacijama, napali Jovanovića u društvu navijača iz naše zemlje, za očekivati je da će istraga lako utvrditi identitet napadača i da će biti strogo sankcionisani za kukavički napad u gomili na čoveka u društvu supruge.

Bahatost „navijača“ i samozvanih „patriota“ je predugo tolerisana i sve više uzima danak. Ovo je još jedan dokaz da atmosfera nasilja prelazi svaku meru.

Samo u poslednje vreme, suočili smo se sa plakatima kojima se proziva predsednik Srbije, pretnjama predsedniku Vlade Vojvodine, grafitima sa pretnjama potpredsedniku republičke vlade, pretnjama dvojici poslanika LSV, kao i plakatima sa crnim spiskovima novinara i nevladinih organizacija.

Ako to nije dovoljno da u Srbiji konačno bude političke volje za obračun sa nasiljem, strahujemo od svega što nas čeka u budućnosti.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook