Oštra osuda napada na Čedomira Jovanovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 04. 2013. | Komentara: 0

Oštra osuda napada na Čedomira Jovanovića

NOVI SAD, 17. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad huligana na predsednika Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića i zahteva hitnu reakciju svih nadležnih organa.

LSV

Budući da su huligani, prema prvim informacijama, napali Jovanovića u društvu navijača iz naše zemlje, za očekivati je da će istraga lako utvrditi identitet napadača i da će biti strogo sankcionisani za kukavički napad u gomili na čoveka u društvu supruge.

Bahatost „navijača“ i samozvanih „patriota“ je predugo tolerisana i sve više uzima danak. Ovo je još jedan dokaz da atmosfera nasilja prelazi svaku meru.

Samo u poslednje vreme, suočili smo se sa plakatima kojima se proziva predsednik Srbije, pretnjama predsedniku Vlade Vojvodine, grafitima sa pretnjama potpredsedniku republičke vlade, pretnjama dvojici poslanika LSV, kao i plakatima sa crnim spiskovima novinara i nevladinih organizacija.

Ako to nije dovoljno da u Srbiji konačno bude političke volje za obračun sa nasiljem, strahujemo od svega što nas čeka u budućnosti.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 19. 01. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook