Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 06. 2019. | Komentara: 0

Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

Novi Sad, 01. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pojavu grafita sa šovinističkom sadržinom, koji su ponovo osvanuli u Zrenjaninu. 
 
Posle sličnih grafita u zrenjaninskim naseljima Mala Amerika i Lesnina, ovog puta su ispisani na zidu zgrade u Mesnoj zajednici Šumica. 

LSV
 
Ovakva, ali i bilo koja druga manifestacija jezika mržnje je apsolutno nedopustiva i predstavlja udar na tradiciju tolerancije i zajedničkog života u Zrenjaninu i Vojvodini.
 
Onaj koji napiše poruku „Smrt Šiptarima“ prekršio je Ustav i zakone ove zemlje, ali i uvredio sve građanke i građane našega grada!
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalne samouprave da u najkraćem roku uklone grafite sa uvredljvim i pretećim sadržajima, a nadležne organe bezbednosti da licu pravde privedu počinioce ovog protivzakonitog akta.
 
Dejan Čapo 
potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Dok je LSV Vojvođana, nema ukidanja AP Vojvodine koje najavljuje Bajatović

Dušan Bajatović je svojom izjavom za Večernje novosti, u finišu kampanje, potvrdio da je cilj koalicije na vlasti i posle 33 godine isti - ukidanje AP Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Samo Vojvođani mogu da obezbede dobar život u Vojvodini

Nakon desetine mesta u kojima su prezentovali program „Na ravne časti“, Vojvođani su u Žablju i na završnom skupu u Novom Sadu pozvali građane da u nedelju izađu na izbore i glasaju za listu broj 13 - Vojvođani
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Radovi na auto-putu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad su običan predizborni trik

Jučerašnji početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad još jedan je jeftini marketinški potez u službi ubiranja još kojeg političkog poena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook