Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 06. 2019. | Komentara: 0

Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

Novi Sad, 01. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pojavu grafita sa šovinističkom sadržinom, koji su ponovo osvanuli u Zrenjaninu. 
 
Posle sličnih grafita u zrenjaninskim naseljima Mala Amerika i Lesnina, ovog puta su ispisani na zidu zgrade u Mesnoj zajednici Šumica. 

LSV
 
Ovakva, ali i bilo koja druga manifestacija jezika mržnje je apsolutno nedopustiva i predstavlja udar na tradiciju tolerancije i zajedničkog života u Zrenjaninu i Vojvodini.
 
Onaj koji napiše poruku „Smrt Šiptarima“ prekršio je Ustav i zakone ove zemlje, ali i uvredio sve građanke i građane našega grada!
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalne samouprave da u najkraćem roku uklone grafite sa uvredljvim i pretećim sadržajima, a nadležne organe bezbednosti da licu pravde privedu počinioce ovog protivzakonitog akta.
 
Dejan Čapo 
potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Nedelja, 07. 05. 2017. | Komentara: 0

Zašto se ministar Antić ne bori za višu rudnu rentu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru energetike i rudarstva Aleksandru Antiću zašto ne učini ništa po pitanju poštovanja Zakona o rudarstvu Republike Srbije, koji određuje da se naknada za korićenje rudnih resursa određuje na sedam odsto.
Saopštenja | Subota, 06. 05. 2017. | Komentara: 0

Sramno revidiranje Darvinove teorije evolucije

Stručni savet za nauku i tehnološki razvoj Lige socijaldemokrata Vojvodine izražava duboku zabrinutost i neslaganje zbog najave da će se Peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije naći pred Odborom za nauku i obrazovanje. 
Saopštenja | Subota, 06. 05. 2017. | Komentara: 0

Za Hrtkovce da odgovaraju i Šešelj i njegovi nalogodavci

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vreme da se pokrene proces protiv Vojislava Šešelja, te da se njemu i svim njegovim saučesnicima konačno sudi u Srbiji za progon hrvatskog i drugog nesrpskog stanovništva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook