Osuda događaja u Žablju stigla od Evropske slobodne alijanse

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 31. 07. 2019. | Komentara: 0

Osuda događaja u Žablju stigla od Evropske slobodne alijanse

Novi Sad, 31. jul 2019 - Nakon što smo upozorili javnost da pripadnici policijskih uprava nemaju pravo grubo zloupotrebljavati svoja ovlašćenja prema aktivistima Vojvođanskog fronta, prilikom lepljenja plakata u Žablju, osuda ovog događaja je stigla iz Evropske slobodne alijanse (EFA).

LSV

Još 26. jula, Liga socijaldemokrata Vojvodine je postavila pitanje da li policijski službenici u manjim mestima rade na svoju ruku i zloupotrebljavaju svoja ovlašćenja, ili je nalog da se plakati Vojvođanskog fronta skidaju – došao iz Ministarstva unutrašnjih poslova? Kako bilo, pominjanje Vojvodine bilo gde u Srbiji, ne može i ne sme biti problem.

U svojoj reakciji evropska organizacija regionalnih partija koja ima svoje poslanike u Evropskom parlamentu, čija je Liga socijaldemokrata Vojvodine članica, ukazala je da je ovim činom sprečena sloboda govora, jer netrpljevost i zastrašivanje aktivista Vojvođanskog fronta nisu ničim bili izazvani.

U izražavanju podrške prema Vojvođanskom frontu, predstavnici Evropske slobodne alijanse su izrazili stav da pomen Vojvodine ne može biti razlog za uznemiravanje, već se svima koji izražavaju svoje ideje i želju za većim stepenom autonomije, njihova prava slobode izražavanja moraju biti garantovana.

Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao članica Vojvođanskog fronta, neće odustati od insistiranja na odgovorima koje tražimo, niti će ćutati na bilo kakav oblik šikaniranja.


Sekretar za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Samo Vojvođani mogu da obezbede dobar život u Vojvodini

Nakon desetine mesta u kojima su prezentovali program „Na ravne časti“, Vojvođani su u Žablju i na završnom skupu u Novom Sadu pozvali građane da u nedelju izađu na izbore i glasaju za listu broj 13 - Vojvođani
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Radovi na auto-putu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad su običan predizborni trik

Jučerašnji početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad još jedan je jeftini marketinški potez u službi ubiranja još kojeg političkog poena.
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina može imati plate na nivou Slovenije

U vremenu kada cene rastu brže od plata i kada su poskupljenja muka svakog građanina Srbije, podvlačim neprihvatljivu činjenicu da je prosečna plata u Vojvodini 30 hiljada dinara manja od plate u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook