Osuda skandaloznog teksta o ljotićevcima u Politikinom zabavniku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 20. 01. 2019. | Komentara: 0

Osuda skandaloznog teksta o ljotićevcima u Politikinom zabavniku

Novi Sad, 20. januar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje objavljivanje teksta pod naslovom „Ko su bili ljotićevci“, koji je objavljen u poslednjem broju nedeljnika „Politikin zabavnik“.

Nažalost, pojave istorijskog revizionizma su sve češće, a tekst u „Politikinom zabavniku“ je jasan primer pranja biografija protagonista fašističkih ideja u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.

LSV

Tragično je da je u nedeljniku, koji je uživao kultni status u pop kulturi bivše Jugoslavije, Dimitrije Ljotić predstavljen kao tragična figura, koja je osuđivala pogrome Jevreja i učinila sve da se u Srbiji očuva mir. Ljotić je, po autoru teksta, spašavao srpske masone iz nacističkih zatvora, a Srpski dobrovoljački odredi, koje je formirao, bili su sastavljeni od pripadnika „visokog morala“.

Ni jednom rečju nisu pomenuti zločini Ljotićevih jedinica nad građanima Srbije, kao i učešće u Holokaustu i pogromima Roma.

LSV poziva celokupnu javnost na reakciju. Ovakvi i slični primeri revizije prošlosti su veoma opasni i predstavljaju napore u pravcu rehabilitacije ideja krvi i tla.
Javnost mora podići glas protiv ovakvih pojava, jer će ćutanje dodatno osnažiti pojedince i organizacije koje relativizuju zlo fašizma i nacizma.

„Zlo cvjeta kad dobri ljudi ćute“, kaža stara poslovica.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton




Saopštenja | Subota, 16. 09. 2017. | Komentara: 0

Zašto je Skyline Belgrade važniji od sela u Srbiji?

Liga socijaldemorkata Vojvodine postavlja pitanje ministru u Vladi Srbije Milanu Krkobabiću na koji način namerava da obezbedi ravnomerni razvoj svih regiona u zemlji. Ministar Krkobabić je u Vladi zadužen za oblast regionalnog razvoja i veoma je bitno da javnost čuje njegov stav o razvoju Beograda i ostalih krajeva zemlje.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 09. 2017. | Komentara: 0

Srbija da ne rizikuje ugled zbog zločinca i kukavice

Ukoliko Vlada Republike Srbije odluči da pruži garancije za privremeno oslobađanje Ratka Mladića, kao što je danas najavila ministarka pravde, biće to izuzetno loš potez koji će naneti veliku štetu najpre odnosu sa Bosnom i Hercegovinom, a zatim i štetu na unutrašnje-političkom planu u Srbiji.
Saopštenja | Sreda, 13. 09. 2017. | Komentara: 0

Ubrzati donošenje Strategije borbe protiv klimatskih promena

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije da ubrza rad na donošenju Nacionalne strategije borbe protiv klimatskih promena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook