Paprena putarina Beograd - Subotica Vojvođanima samo šteta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 07. 12. 2017. | Komentara: 0

Paprena putarina Beograd - Subotica Vojvođanima samo šteta

BEOGRAD -  Na osnovu čije procene i odobrenja su određene nove, tri puta veće,cene putarina na autoputu Beograd – Subotica,pitala je u Narodnoj skupštini Republike Srbije poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga.

LSV

Ona je tražila da građanima odgovore Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ministarka Zorana Mihajlović i Putevi Srbije,kako smo došli do toga da  putarina od Subotice do Novog Sada sada iznosi 350, umesto 110 dinara, koliko je bila ranije, kada je mađarska vinjeta za 10 dana neograničene vožnje auto-putevima je 10 evra, slovenačka za sedam dana 15 evra, rumunska za 10 dana 3 evra, slovačka za 10 dana 10 evra ...

Papuga je dodala da Liga socijaldemokrata smatra da se na ovaj način dodatno diskriminišu građani nižeg socijalnog statusa, koji neće biti u mogućnosti da učestalo koriste ovu saobraćajnicu, nego će biti osuđeni na loše sporedne puteve.

Kao poseban kuriozitet Papuga u ime LSV ističe pitanje da ako se od putarine očekuje povećanje prihoda do 80 miliona dinara mesečno, koliko od tog prihoda ostaje u Vojvodini  za ulaganje  u devastirane magistralne i regionalne puteve.

I u ovom slučaju, istakla je poslanica NSRS Olena Papuga, jasno se vidi neodgovoran odnos vlasti prema ravnomernom razvoju svih sredina.

Ona je na istoj sednici skupštine postavila pitanje ministaru za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Zoranu Đorđeviću da ako se na jednom od najeminentnijih sajtova za traženje posla nalaze podaci da  je od 1681 slobodnog radnog mesta 1100 u Beogradu, kako vlast misli da se bavi decentralizacijom i pronalaženjem mogućnosti za razvoj malih mesta, malih preduzetnika, osnaživanjem poljoprivrednih domaćinstava?  Koji su to programi kojima bi se zaustavilo masovno iseljavanje.

- I u drugim zemljama glavni gradovi prednjače u ponudi radnih mesta, ali postoji i jasna politika kako da ostatak zemlje ne propadne, ili se ne iseli u inostranstvo. Zato vas molim, da mi taksativno navedete programe kojima bi se sprečio egzodus naših građana – navela je Papuga.

(BILSV, 07.12.2017)




Saopštenja | Ponedeljak, 19. 02. 2018. | Komentara: 0

Politički nalogodavci paljenja ambasada neće izbeći sud

Velika je sramota na obrazu ove zemlje što je 21. februara 2008. godine sebi dozvolila paljenje ambasada SAD i Nemačke, kao i napade na ambasade Hrvatske, Turske i Velike Britanije. 
Saopštenja | Nedelja, 18. 02. 2018. | Komentara: 0

Vlast da odgovori na pretnje Lavrova

Pozivamo ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića i ostale predstavnike vlasti u Beogradu da jasno odbiju preteće poruke šefa ruske diplomatije, Sergeja Lavrova.
Saopštenja | Nedelja, 18. 02. 2018. | Komentara: 0

Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je rast bruto domaćeg proizvoda od dva posto, koji je prošle godine ostvaren u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, nedovoljan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook