Penzioneri u Srbiji nemaju razloga za slavlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 10. 2017. | Komentara: 0

Penzioneri u Srbiji nemaju razloga za slavlje

Novi Sad, 17. oktobar 2017 - Penzioneri u Republici Srbiji nemaju novca za najosnovnije ljudske potrebe i lekove, a samim tim ni vremena ni volje da slave svaki put kada im vlast na parče vraća deo onoga što su imali i što su pošteno zaradili.

lsv

Krajnje je nedopustivo što se tri godine intenzivno štedi na penzionerima, a svako vraćanje penzija bliže iznosu koji su imali pre tri godine, služi za politički marketing, predstavlja kao uspeh i najavljuje kao „povećanje“.

Kao što se sada, uoči beogradskih izbora, najavljuje, najpre, isplata jednokratne pomoći, a zatim uvećanje penzija od 1. januara za pet odsto, tako je jednokratna pomoć isplaćena prošlog novembra, a penzije uvećane za 1,5 odsto uoči predsedničkih izbora. Prethodno uvećanje od 1,25% bilo je u februaru 2016. pred parlamentarne izbore

Činjenica da su penzije sada bliže nivou na kojem su bile 2014. ne znači da je sada sve u redu. Troškovi života, potrošačka korpa i predstojeće poskupljenje struje, ukazuju da se standard ljudi koji su čitavog veka pošteno radili za svoju mirnu starost, neće promeniti.

A dve jednokratne pomoći ne mogu ni izbliza da nadoknade novac koji je penzionerima uskraćen u ove tri godine.

Narodna poslanica
i predsednica
Kluba penzionera
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nada Lazić



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook