Peti oktobar izneveren zbog izostanka lustracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 05. 10. 2019. | Komentara: 0

Peti oktobar izneveren zbog izostanka lustracije

Novi Sad, 05. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je 5. oktobar 2000. godine bio dan odbrane izbornih rezultata.

Režim Slobodana Miloševića devedesetih godina u potpunosti je devastirao državu. Započeo ratove, uništio privredu i osakatio društvo. 

LSV

Milošević je prvi udarac na Jugoslaviju izvršio baš u Vojvodini, na koju je udario oktobra 1988. kada je „Jogurt revolucijom“ započeo uništavanje naše pokrajine.

Dvanaest godina kasnije građani su ustali da odbrane glasove, koji su u 24. septembra označili kraj Miloševićeve ere. 

Nažalost, i pored brojnih pozitivnih iskoraka, koji su usledili u mesecima posle 5. oktobra, izostala je lustracija odgovornih za sve što se događalo u zemlji devedesetih godina. 

Nova politička elita nije imala hrabrosti da sprovede lustraciju, a to je značilo vetar u leđa snagama koje su devedesetih uništavale Srbiju. 

Na scenu su ponovo izmilele samozvane patriote i lažni rodoljubi, koji su otvoreno radili protiv modernizacije Srbije i njenog brzog ulaska u Evropsku uniju. 

Sve to uticalo je na usporavanje demokratizacije Srbije. Institucije našeg političkog sistema su na klimavim nogama. Srbija je i dalje strogo centralizovana država u kojoj apsolutno dominira samo njen glavni grad. 

Sa druge strane, dovoljno je pogledati Narodnu skupštinu Republike Srbije i jasno će se uočiti katastrofalne posledice izostanka lustracije

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj i dalje, protivno zakonu, obavlja funkciju narodnog poslanika i širi mržnju isto onako kako je činio devedesetih godina. 

Bez obzira na učinjene greške, ideja modernije, evropske Srbije i dalje živi. 

Evropske integracije moraju se ubrzati! 

Demokratija u Srbiji mora se konsolidovati i najzad postati „jedina igra u gradu“.

Postpetooktobarske greške moraju se ispraviti. Samo tako ćemo našu državu učiniti boljom i uspešnijom.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak 




Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2017. | Komentara: 0

Da žene u Srbiji ne trpe nepravdu

Žene u Srbiji su manje zaposlene, više rade, manje zarađuju, obavljaju gotovo sve kućne poslove koje niko ne shvata ozbiljno i koji nisi plaćeni. Na tržištu rada situacija je nikad gora: mlade žene poslodavci pitaju planiraju li trudnoću, a starije neće da zaposle.
Saopštenja | Subota, 25. 03. 2017. | Komentara: 0

Utrostručiti kazne za prodavce droge i sprečiti haos

Krađa 59 flaša metadona, sintetičke droge koja se koristi u terapiji, odnosno lečenju heroinskih zavisnika, sa Klinike za neuropsihijatriju u Novom Sadu, još je jedan dokaz da više nema vremena za čekanje u hitnoj i odlučnoj borbi protiv droge i da, ako se hitno nešto ne preduzme, rizikujemo haos na ulicama.
Saopštenja | Subota, 25. 03. 2017. | Komentara: 0

Popuniti rupu u Penzionom fondu

Preko 1,7 miliona sadašnjih penzionera, tokom svog radnog veka, izdvajali su novac od svog rada, da bi sebi obezbedili starosnu penziju. Oni su svoju penziju stekli. Međutim, već dve godine, štedi se upravo na njima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook