Pisati investitorima koji otvaraju radna mesta, a ne deklaracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2018. | Komentara: 0

Pisati investitorima koji otvaraju radna mesta, a ne deklaracije

Novi Sad, 04. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da će usvajanje Deklaracije o opstanku Srba samo još više zakomplikovati stanje u regionu.

LSV

Odnosi među zemljama bivše Jugoslavije ionako su na staklenim nogama i nije potrebno novo dolivanje ulja na vatru.

Sasvim je jasno da je Deklaracija za unutrašnju upotrebu, kako vlasti u Beogradu, tako i vlasti u entitetu Republika Srpska i služi za nacionalnu mobilizaciju.

Tragična činjenica je da srpski nacionalizam nije izvukao nikakve pouke iz katastrofalnih dešavanja devedesetih godina, a sličnost ove Deklaracije sa Memorandumom Srpske akademije nauka i umetnosti je velika.

Ovakvi nacionalistički poduhvati mogu izazvati domino efekat u regionu i za očekivati je da vrlo brzo budemo svedoci i nekakvih hrvatskih, bošnjačkih ili albanskih deklaracija.

Nasuprot toga, Liga socijaldemokrata Vojvodine želi da se region bori u privlačenju investicija, u otvaranju radnih mesta i poboljšanju standarda života građana, jer će u suprotnom sve zemlje regiona ostati prazne. Patriotizam je borba za ostanak naših građana u svojim selima i gradovima. Deklaracije o „opstanku“ će građane Balkana sve više voditi u pravcu Beča, Berlina, Dablina ili Sidneja.

Bojan Kostreš,
generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 05. 08. 2018. | Komentara: 0

Gledati u budućnost, a ne u prošlost!

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su ratovi, koji su se devedesetih godina dogodili na razvalinama Jugoslavije, zločin koji se nije smeo dogoditi. Nacionalističke elite povele su ratne pohode da bi se u novonastalim državama legitimisali kao zaštitnici nacionalnih interesa. Ta „zaštita“ unesrećila je stotine hiljada ljudi u bivšoj Jugoslaviji!
Saopštenja | Sreda, 01. 08. 2018. | Komentara: 0

Sramno je ukidanje pomoći za treće dete u Vojvodini

Sramna odluka Pokrajinske vlade da ukine finansijsku pomoć za treće dete, dokaz je samo deklarativne podrške pronatalitetnoj politici o kojoj se predstavlja u poslednje vreme. Pozivajući se na usvajanje izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, Pokrajinska vlada je donela odluku da prestane isplatu za treće dete, budući da prelazi u nadležnost zakona kojim je regulisana sva finansijska podrška porodici.
Saopštenja | Utorak, 31. 07. 2018. | Komentara: 0

73. godišnjica odluke Vojvođana da se priključe Srbiji

Na današnji dan pre 73 godine narodi Vojvodine (Srbi, Mađari, Hrvati, Slovaci, Rumuni, Rusini i Jevreji) su na svojoj Skupštini formirali autonomnu pokrajinu, kao rezultat antifašističke borbe. Nakon odluke o formiranju autonomne pokrajine, Skupština izaslanika naroda Vojvodine je odlučila 31. jula 1945. da se Vojvodina, kao autonomna, priključi Srbiji koja je bila deo jugoslovenske federacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook