Pisati investitorima koji otvaraju radna mesta, a ne deklaracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2018. | Komentara: 0

Pisati investitorima koji otvaraju radna mesta, a ne deklaracije

Novi Sad, 04. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da će usvajanje Deklaracije o opstanku Srba samo još više zakomplikovati stanje u regionu.

LSV

Odnosi među zemljama bivše Jugoslavije ionako su na staklenim nogama i nije potrebno novo dolivanje ulja na vatru.

Sasvim je jasno da je Deklaracija za unutrašnju upotrebu, kako vlasti u Beogradu, tako i vlasti u entitetu Republika Srpska i služi za nacionalnu mobilizaciju.

Tragična činjenica je da srpski nacionalizam nije izvukao nikakve pouke iz katastrofalnih dešavanja devedesetih godina, a sličnost ove Deklaracije sa Memorandumom Srpske akademije nauka i umetnosti je velika.

Ovakvi nacionalistički poduhvati mogu izazvati domino efekat u regionu i za očekivati je da vrlo brzo budemo svedoci i nekakvih hrvatskih, bošnjačkih ili albanskih deklaracija.

Nasuprot toga, Liga socijaldemokrata Vojvodine želi da se region bori u privlačenju investicija, u otvaranju radnih mesta i poboljšanju standarda života građana, jer će u suprotnom sve zemlje regiona ostati prazne. Patriotizam je borba za ostanak naših građana u svojim selima i gradovima. Deklaracije o „opstanku“ će građane Balkana sve više voditi u pravcu Beča, Berlina, Dablina ili Sidneja.

Bojan Kostreš,
generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 22. 04. 2018. | Komentara: 0

Lokalnim samoupravama ne treba milostinja, već decentralizacija

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje članovima Vlade Republike Srbije da iskoriste raspravu o novim rešenjima u Ustavu zemlje i založe se za jačanje lokalnih samouprava. Posebno je bitno da ideju o potrebi osnaživanja opština i gradova shvate u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, te da na taj način, istinski, počnu da zastupaju interese svih krajeva države.
Saopštenja | Subota, 21. 04. 2018. | Komentara: 0

Srbija da ubrza reforme na putu ka Evropskoj uniji

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da aktuelna vlast u Republici Srbiji ne shvata ozbiljno nalaze iz izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pregovora o ulasku u Evropsku uniju. 
Saopštenja | Petak, 20. 04. 2018. | Komentara: 0

Šešeljeva presuda predata na pisarnici skupštine

Danas je na pisarnici Narodne skupštine Republike Srbije predata presuda Žalbenog veća Mehanizma za međunarodne krivične sudove, kao pravnog naslednika Haškog tribunala, koje je osudilo Vojislava Šešelja na kaznu zatvora od 10 godina. Na taj način je dopunjen moj zahtev od 13. aprila upućen Administrativnom odboru da predloži prestanak mandata narodnom poslaniku Vojislavu Šešelju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook