Pismo ambasadoru Španije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 14. 02. 2019. | Komentara: 0

Pismo ambasadoru Španije

Novi Sad, 14. februar 2019 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je pismo ambasadoru Španije Migelu Fuertesu Suaresu, povodom polemike koja se povela nakon njegove izjave da se u španskim zatvorima nalaze direktno izabrani predstavnici građana iz Katalonije.

LSV

U pismu se kaže:

Primite moje najdublje poštovanje, za veliku špansku državu i kulturu, kao i uveravanje da mi je prilikom komentarisanja događanja u vašoj zemlji, poslednja stvar na pameti bila da dovedem u pitanje demokratičnost uređenja Španije.

Moje opservacije su se odnosile isključivo na stvari kojima sam svedočio prilikom održavanja referenduma u Kataloniji ( kao i činjenice da se u španskim zatvorima nalaze direktno izabrani predstavnici građana iz Katalonije, dok je jedan broj tih predstavnika napustio Španiju pod pretnjom dugogodišnjih zatvorskih kazni.

U tom svetlu, meni, kao socijaldemokrati, bilo je vrlo teško da prihvatim da političke zatvorenike i političku emigraciju, koja pri tom nije u vezi sa bilo kakvim oblikom terorističkog delovanja, treba posmatrati kroz demokratsko ustrojstvo države, a koje ja kada je u pitanju Španija, ni najmanje ne sumnjam.

Uz najbolje želje i nadu da ćemo imati prilike da i u direktnom razgovoru razmenimo mišljenja,

S poštovanjem,

Predsednik LSV
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook