Pitanje autonomije sa ulice vratiti u Skupštinu Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

Pitanje autonomije sa ulice vratiti u Skupštinu Vojvodine

NOVI SAD, 13. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje upućene predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću i zahteva hitnu reakciju policije i svih drugih nadležnih organa.

LSV

Srbija kao država ima ozbiljan problem sa nasiljem kada u njoj, preko noći osvanjuju najpre antisemitski, zatim plakati kojima se vređa predsednik Republike, pa plakati kojima se šalju otvorene pretnje predsedniku pokrajinske vlade, a u međuvremenu pretnje smrću stignu i dvojici narodnih poslanika.

Srbija je zemlja u kojoj je ubijen premijer, a neka politička ubistva još nisu razrešena i zato je krajnje je vreme da se ozbiljno, ne samo uz pomoć službi kojima je to posao, nego i širokom društvenom akcijom suprostavi nasilju i pretnjama.

Podsetimo da je tokom prethodne tri godine zabeleženo više od 25 ataka na prostorije LSV, dok je pretnje smrću funkcionerima LSV teško i prebrojati, a samo u nekoliko poslednjih meseci dobili su ih Nenad Čanak, Bojan Kostreš i Đorđe Stojšić.

Činjenica da su se dan nakon mitinga „Stop razbijanju Srbije“ pojavili plakati sa pretnjama smrću Bojanu Pajtiću, ali i grafiti „Vojvodina Republika“ potpisani sa Mlada Vojvodina, ukazuje da se pitanje autonomije u Vojvodini doživljava izuzetno emotivno i da ga zato treba vratiti sa ulice tamo gde mu je i mesto – u Skupštinu AP Vojvodine.

Bojan Kostreš,
zamenik predsednika
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook