Pokrajinska vlada ne sme da ćuti, dok vojvođanske opštine trpe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 16. 05. 2017. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada ne sme da ćuti, dok vojvođanske opštine trpe

Novi Sad, 16. maj 2017 - Uprkos činjenici da je Republika Srbija prevarena i da su od čitavog Južnog toka ostale samo dve zavarene cevi u Šajkašu, NIS je i dalje u većinskom ruskom vlasništvu i prema pisanju pojedinih medija crpi domaće rezerve nafte i gasa u Vojvodini takvim tempom da bi ih mogao isprazniti do 2021.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje: Šta radi Pokrajinska vlada da sve to promeni? Kada se može očekivati da u koordinaciji sa republičkom vladom i resornim ministarstvom pokrene pitanje pre svega održivog korišćenja naših rezervi nafte i gasa, kao i povećanja rudne rente?

Umesto da plati zakonskih sedam odsto, NIS sebi daje za pravo da naše energente crpi po rudnoj renti od svega tri odsto, čime je naša država od 2009. do 2016. zakinuta za više od 200 miliona dolara.

Ta razlika se izbija iz džepa pre svega vojvođanskim opštinama gde se crpe nafta i gas, i gde ljudima pucaju kuće, njive se gaze, zagađuje životna sredina i oštećuju putevi - počev od Kikinde i Mokrina, preko Novog Kneževca i Kanjiže, do Zrenjanina, Sečnja, Srbobrana i Turije.

Pokrajinska vlada ne sme da ćuti dok vojvođanske opštine trpe.

Naredno pitanje kojim bi pokrajinska vlast trebalo da se pozabavi jeste Informacija o obeštećenju Vojvodine po osnovu ulaganja građana pokrajine u izgradnju „Naftagasa“ i drugih delova Naftne industrije Srbije.

Podsetimo, nju je nakon šestogodišnjeg insistiranja LSV Skupština Vojvodine usvojila i prosledila republičkoj i Pokrajinskoj vladi pre dve i po godine.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Ponedeljak, 14. 01. 2019. | Komentara: 0

Kada će crkva platiti porez na šume, njive i poslovne prostore?

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića i finansija Sinišu Malog da saopšte da li je crkva počela da plaća porez na imovinu i ako nije kada će početi.
Saopštenja | Nedelja, 13. 01. 2019. | Komentara: 0

Otimanje NIS-a bilo je sramotno. Putina pitati šta je time dobila Srbija

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predstavnika vlasti naše zemlje da, prilikom predstojeće posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, pokrenu pitanje revizije međudržavnog sporazuma kojim je Srbija ruskom partneru prodala Naftnu industriju Srbija (NIS).
Saopštenja | Subota, 12. 01. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku makedonskih poslanika o promeni imena zemlje

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku poslanika makedonskog Sobranja da prihvate amandmane na Ustav Makedonije kojim se ime zemlje menja u Republika Severna Makedonija.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook