Pokrajinska vlada ne sme da ćuti, dok vojvođanske opštine trpe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 16. 05. 2017. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada ne sme da ćuti, dok vojvođanske opštine trpe

Novi Sad, 16. maj 2017 - Uprkos činjenici da je Republika Srbija prevarena i da su od čitavog Južnog toka ostale samo dve zavarene cevi u Šajkašu, NIS je i dalje u većinskom ruskom vlasništvu i prema pisanju pojedinih medija crpi domaće rezerve nafte i gasa u Vojvodini takvim tempom da bi ih mogao isprazniti do 2021.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje: Šta radi Pokrajinska vlada da sve to promeni? Kada se može očekivati da u koordinaciji sa republičkom vladom i resornim ministarstvom pokrene pitanje pre svega održivog korišćenja naših rezervi nafte i gasa, kao i povećanja rudne rente?

Umesto da plati zakonskih sedam odsto, NIS sebi daje za pravo da naše energente crpi po rudnoj renti od svega tri odsto, čime je naša država od 2009. do 2016. zakinuta za više od 200 miliona dolara.

Ta razlika se izbija iz džepa pre svega vojvođanskim opštinama gde se crpe nafta i gas, i gde ljudima pucaju kuće, njive se gaze, zagađuje životna sredina i oštećuju putevi - počev od Kikinde i Mokrina, preko Novog Kneževca i Kanjiže, do Zrenjanina, Sečnja, Srbobrana i Turije.

Pokrajinska vlada ne sme da ćuti dok vojvođanske opštine trpe.

Naredno pitanje kojim bi pokrajinska vlast trebalo da se pozabavi jeste Informacija o obeštećenju Vojvodine po osnovu ulaganja građana pokrajine u izgradnju „Naftagasa“ i drugih delova Naftne industrije Srbije.

Podsetimo, nju je nakon šestogodišnjeg insistiranja LSV Skupština Vojvodine usvojila i prosledila republičkoj i Pokrajinskoj vladi pre dve i po godine.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Ponedeljak, 10. 09. 2018. | Komentara: 0

Decenija štetnog Energetskog sporazuma, zaustavite pljačku!

Punih deset godina nakon što je septembra 2008. godine parlament ratifikovao Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom, jasno je da Republika Srbija od njega ima samo štete. Taj dokument je bio i ostao, čitavu deceniju, pravni osnov za pljačku ove zemlje, a naročito AP Vojvodine.
Saopštenja | Subota, 08. 09. 2018. | Komentara: 0

Umesto protesta NIS-u priredili priredbu

Svi koji su bar malo upućeni u to da od kad je kompanija NIS prodata Ruskoj federaciji po izuzetno nepovoljnim uslovima, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine traži reviziju ugovora, i znaju da NIS umesto zakonskih 7% plaća eksploataciju energetskih izvora samo 3%, pitali su se da li je lokalna vest o tome  da je deset godina saradnje opštine Novi Bečej i preduzeća NIS obeleženo svečanim programom u  četvrtak, 6.septembra šaljiva vest  Njuz neta.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvođani pitaju kolika je cena soje, suncokreta i kukuruza

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva mora u mnogo većoj meri da pomaže poljoprivredne proizvođače. Poljoprivreda, kao privredna grana koja najviše doprinosi ukupnom društvenom proizvodu, zavređuje mnogo više pažnje nadležnih organa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook