Pokrajinski sekretar Gojković više da se bavi zdravstvom, a manje politikanstvom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 08. 04. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Gojković više da se bavi zdravstvom, a manje politikanstvom

Novi Sad, 08. april 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje zbog čega se gospodin Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo u Pokrajinskoj vladi, više trudi da ospori postojanje AP Vojvodine, nego da objektivno informiše građane i građanke Pokrajine o pandemiji koronavirusa. Zbog čega gospodin Gojković više puta spominje „severnu srpsku pokrajinu“, pokušavajući da marginalizuje AP Vojvodinu i sopstvenu Vladu, nego broj respiratora u Pokrajini? Gestovi poput ovih predstavljaju kontinuitet i jasnu tendenciju ka narušavanju autonomije Vojvodine, kao i njenu konstantnu marginalizaciju. Takođe, sekretar Gojković konstantno kritikuje građane i građanke i navodi da bi svi trebali da se ponašamo kao da imamo koronu. Da li se to odnosi i na predsednika države, koji je bez maske i adekvatne opreme, u propagandističke svrhe, dočekivao kineski paket pomoći?

LSV

U toku pandemije sekretar Gojković je stigao da se bavi i unutrašnjom organizacijom Italije, kritikujući decentralizaciju ove države. 

Sa druge strane, u nedavnoj izjavi Gojković je pohvalio vojvođanski mentalitet, u cilju skretanja pažnje na disciplinu građana i građanki. Drago nam je da se setio odakle dolazi i apelujemo na njega da je krajnje vreme da ostavi po strani jeftinu politizaciju i okrene se isključivo svojoj struci. Ne treba zaboraviti činjenicu da se u prvim nedeljama krize Vojvodina gotovo i nije spomenula. Broj respiratora je i dalje u velikoj meri nepoznanica, dok su žarista poput Kikinde u velikoj meri skrajnuta. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve građane i građanke na solidarnost, kao i na to da se pridržavaju propisanih mera i ostanu kod kuće, ali isto tako, nikada nećemo ostati po strani i nemi na jeftine provokacije i napade na Vojvodinu.

Saša Šućurović
predsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook