Politički nalogodavci paljenja ambasada neće izbeći sud

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 02. 2018. | Komentara: 0

Politički nalogodavci paljenja ambasada neće izbeći sud

Novi Sad, 19. februar 2018 - Velika je sramota na obrazu ove zemlje što je 21. februara 2008. godine sebi dozvolila paljenje ambasada SAD i Nemačke, kao i napade na ambasade Hrvatske, Turske i Velike Britanije. 

LSV

Činjenica da posle deset godina zbog te sramote niko nije u zatvoru i ima svega nekoliko uslovnih kazni nije samo loša poruka onima koji bi sutra ponovo palili i kamenovali ambasade.

To je loša poruka, pre svega, Vašingtonu i Berlinu i velika prepreka u trajnom unapređenju bilateralnih odnosa sa te dve zemlje koje su ujedno izuzetno važni međunarodni faktori. 

I to, verovatno, raduje političke nalogodavce paljenja i kamenovanja ambasada.

Sve i da posle deset godina počne suđenje policijskim generalima koji nisu zaštitili ambasade, sramota i šteta neće biti manja. Jer odluke o povlačenju i ostavljanju ambasada bez zaštite na oko pola sata policijski generali ne donose po svom nahođenju.

To im je moralo biti naloženo iz samoga vrha vlasti. Recimo, od premijera, njegovog kabineta ili kabineta ministra unutrašnjih poslova. Zato je bilo logično da je istraga o političkim nalogodavcima odavno krenula upravo odatle.

Liga socijaldemokrata Vojvodine punu deceniju uporno insistira na utvrđivanju političkih nalogodavaca i neće prestati dokle god oni ne budu seli na optuženičku klupu. Tek kada oni budu pronađeni i izvedeni pred sud, za nas će ovaj slučaj biti okončan, a požar zapaljen februara 2008. konačno ugašen.

Makar na to čekali još deset godina.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook