Ponoviti suđenje Kepirou

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Ponoviti suđenje Kepirou

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni državni organi Srbije zatraže od mađarskog pravosuđa ponavljanje suđenja Šandoru Kepirou koji je danas, pred sudom u Budimpešti oslobođen krivice za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942. godine. Nakon ovog suđenja, ostao je bolan utisak da je na odluku suda uticala Kepirova starost i zdravstveno stanje, a što su skandirajući potencirale i njegove pristalice.

Ako je Kepiro ostario, zločin u kojem je od 20. do 23. januara 1942. godine ubijeno ili pod led na Dunavu gurnuto 1.246 Jevreja, Srba i Roma i dan danas je bolna rana na srcu Novog Sada i svih građana koji su tada izgubili najmilije.

Kada se tome doda i da je ovaj nekadašnji kapetan mađarske žandarmerije krajem Drugog svetskog rata bio dva puta osuđen na zatvorske kazne zbog spomenutih zločina i da je zbog toga pobegao u Argentinu, najmanje što žrtve zaslužuju jeste da se suđenje ponovi. Bez obzira na Kepirove godine i zdravlje.

Ako sud u Budimpešti nije u stanju da to suđenje organizuje, sud u Novom Sadu jeste. Makar mu se sudilo u odsustvu.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 05. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front će odlučiti ko će biti sledeći gradonačelnik Subotice

Vojvođanski front smatra da izjava Balinta Pastora, jednog od čelnika Saveza vojvođanskih Mađara, da će posle predstojećih izbora gradonačelnik Subotici biti ili on ili kandidat SNS Bogdan Laban, nerealna i preuranjena. 
Saopštenja | Petak, 05. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Bićemo glas građana u parlamentu

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Novom Sadu da će poslanici sa ove liste biti glas građana u parlamentu i da nikada neće odustati od borbe za bolji život svih ljudi u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Izgradnju Fruškogorskog koridora što hitnije realizovati

Grupa republičkih i pokrajinskih poslanika, predvođena Nenadom Čankom, obišla je fruškogorsku saobraćajnicu. Nakon uvida u situaciju na terenu  poslanici su poručili da se izgradnja Fruškogorskog koridora mora što hitnije realizovati i prebaciti iz dugogodišnjih predizbornih obećanja u realnost.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook