Ponoviti suđenje Kepirou

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Ponoviti suđenje Kepirou

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni državni organi Srbije zatraže od mađarskog pravosuđa ponavljanje suđenja Šandoru Kepirou koji je danas, pred sudom u Budimpešti oslobođen krivice za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942. godine. Nakon ovog suđenja, ostao je bolan utisak da je na odluku suda uticala Kepirova starost i zdravstveno stanje, a što su skandirajući potencirale i njegove pristalice.

Ako je Kepiro ostario, zločin u kojem je od 20. do 23. januara 1942. godine ubijeno ili pod led na Dunavu gurnuto 1.246 Jevreja, Srba i Roma i dan danas je bolna rana na srcu Novog Sada i svih građana koji su tada izgubili najmilije.

Kada se tome doda i da je ovaj nekadašnji kapetan mađarske žandarmerije krajem Drugog svetskog rata bio dva puta osuđen na zatvorske kazne zbog spomenutih zločina i da je zbog toga pobegao u Argentinu, najmanje što žrtve zaslužuju jeste da se suđenje ponovi. Bez obzira na Kepirove godine i zdravlje.

Ako sud u Budimpešti nije u stanju da to suđenje organizuje, sud u Novom Sadu jeste. Makar mu se sudilo u odsustvu.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 13. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Država da se izbori sa huliganima i kriminalcima

Država mora da se izbori sa huliganima, narkodilerima i kriminalcima koji se sakrivaju iza navijačkih šalova i desova. Divljanje tih hordi se predugo toleriše i postalo je jedna od rak rana ovog društva. To nisu navijači. Njima je navijanje paravan za kriminal.
Saopštenja | Nedelja, 12. 03. 2017. | Komentara: 0

Predati potpisi podrške

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine predali su večeras Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) potpise podrške za kandidaturu Nenada Čanka za predsednika Srbije.
Saopštenja | Nedelja, 12. 03. 2017. | Komentara: 0

Otkriti političke nalogodavce Đinđićevog ubistva

Pre četrnaest godina ubijen je Zoran Đinđić. Moj prijatelj i saborac. Čovek, koji je položio život na oltar evropske Srbije. Danas, četrnaest godina kasnije, i dalje ne znamo ko su bili politički nalogodavci njegovog ubistva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook