Popuniti rupu u Penzionom fondu i zaštititi penzionere

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 01. 2018. | Komentara: 0

Popuniti rupu u Penzionom fondu i zaštititi penzionere

Novi Sad, 08. janur 2018 - Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća Partiju ujedinjenih penzionera Srbije da su funkcioneri PUPS-a godinama članovi Vlade Republike Srbije. Budući da su se, posle više godina u vlasti, ovih dana setili da je potrebna reforma penzionog sistema, pozivamo ih da se više ne zamaraju. Penzioneri su ih prozreli i ovaj predizborni marketing im neće proći.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine je to već predlagala, a Klub penzionera LSV ponavlja predlog i poziva sve nadležne da se obezbedi novac za samostalno funcionisanje Penzionog fonda, kako on više ne bi bio na teretu republičkom budžetu i kako penzioneri, koji su čitavog radnog veka ulagali u svoju starost, ne bi ponovo bili u situaciji da se nađu na udaru mera štednje.

Preko 1,7 miliona sadašnjih penzionera tokom svog radnog veka izdvajalo je novac od svog rada, da bi sebi obezbedili starosnu penziju. Ipak, u PIO fondu je u jednom trenutku nedostajalo 58, a danas, prema nekim podacima, oko 30 odsto sredstava koji se nadoknađuju iz republičkog budžeta.

Rešenje za popunjavanje rupe od oko trideset odsto u Penzionom fondu potrebno je pronaći prilikom eventualne prodaje Telekoma, ogromne vojne ili imovine i prostora koje ne koristi Železnica Srbije.

Kada to bude učinjeno i PIO fond funkcionisao samostalno, svaki građanin koji uplaćuje penziono osiguranje mora znati šta se s tim novcem radi. To treba da bude institucija koja će pametnim ulaganjima i kupovinom deonica, po ugledu na modele koji postoje u svetu, oploditi taj novac koji se uplaćuje i penzioneri će biti sigurni.

Tim novcem država ne bi mogla da raspolaže, što bi bio garant i da penzioneri više nikada ne budu na udaru nekih novih ušteda, ili da od stanja u budžetu zavisi mogućnost za minimalni rast penzija koji gubi efekat usled rasta cena računa, hrane i lekova.

Narodna poslanica 
i predsednica 
Kluba penzionera 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nada Lazić




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook