Poskupljenje goriva i taksa za odvodnjavanje udar na paore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 25. 04. 2018. | Komentara: 0

Poskupljenje goriva i taksa za odvodnjavanje udar na paore

Kikinda, 25. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava veliko nezadovoljstvo zbog najnovijeg poskupljenja goriva u Srbiji.

Cene naftnih derivata su poslednjih dana skočile i preko 0,3 dinara po litru, što je još jedan udarac na ionako skromne budžete velikog broja domaćinstava u našoj zemlji.

LSV

Na udaru su i poljoprivredni proizvođači, koji ovih dana obavljaju radove na svojim njivama.

Poljoprivrednici u Vojvodini i Srbiji ogorčeno vode borbu za svaki dinar, a nadležni organi, nažalost, ne čine nište da ih zaštite.

Štaviše, ovih dana na hiljade adresa poljoprivrednika stigli su računi za taksu za odvodnjavanje. Naknade za odvodnjavanje iznosi 1.200 dinara po hektaru.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je još 2016. godine u Narodnoj skupštini Republike Srbije postavila pitanje ministrima poljoprivrede i finansija u vezi naknade za odvodnjavanje. Nažalost, kao što to obično biva, članovi Vlade Srbije ostali su gluvi i nemi na pitanja poslanika LSV.

Posle sušne 2017. godine paore dočekuju više cene goriva i naknade koje moraju da plate u veoma kratkom roku.

Politika aktuelnih vlasti u našoj državi, načelno, čvrsto je bazirana na pomoći poljoprivrednim proizvođačima. Sa druge strane, nameću se nove obaveze i otežava položaj zaposlenih u poljoprivredi, koja je jedina oblast u kojoj Srbija ima suficit u robnoj trgovini sa zemljama inostranstva.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Vlade Republike Srbije da počne da štiti interese svojih građana.

To je ustavna i zakonska obaveza kabineta premijerke Ane Brnabić!


Predsednik Lige paora Vojvodine 
i član Predsedništva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Miloš Šibul 




Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook