Pravila ponašanja tokom pandemije moraju važiti i za sve verske zajednice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 22. 03. 2020. | Komentara: 0

Pravila ponašanja tokom pandemije moraju važiti i za sve verske zajednice

Beograd, 22. mart 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija poziva državu i crkvene velikodostojnike svih veroispovesti da reaguju na nepoštovanje preporuka o ponašanju u vreme pandemije.

Današnji primer, kada je istom kašičicom sveštenik pričešćivao vernike, sa čime je javnost mogla da se upozna putem društvenih mreža i u direktnom prenosu Radio-televizije Vojvodina, pokazao je da ni Crkva ni vernici ne shvataju ozbiljnost situacije.

U ovom trenutku kada nam je neophodna solidarnost, poštovanje propisanih pravila za što manje širenje virusa, mora se pokazati odgovornost i visoka svest o rizičnim ponašanjima koju država i javnost zahtevaju.

Očekujemo da se sve crkvene zajednice solidarišu u ovom trenutku i striktno poštuju pravila okupljanja, higijene i dezinfekcije.

Samo na taj način napori ostatka društva da se spreči širenje smrtonosnog virusa COVID-19 mogu uroditi plodom.

Od države i verskih poglavara očekujemo energičnu akciju i pridržavanje pravila, koja moraju važiti za sve stanovnike Srbije bez izuzetka, ili neće važiti ni za koga.

Ujedinjena demokratska Srbija



Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook