Predizborno autonomašenje LDP prelazi meru političke kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 03. 2014. | Komentara: 0

Predizborno autonomašenje LDP prelazi meru političke kulture

NOVI SAD, 03. mart - Zapaljive poruke funkcionera LDP Dušana Mijića poput jučerašnje da Skupština AP Vojvodine treba da donese Ustav, predstavljaju ništa drugo do predizborno autonomašenje kakvom je njegova stranka sklona pred izbore kada ima problem sa cenzusom.

LSV

To je praksa koju je LDP primenjivao i ranije u dve nedelje pred izbore, kada im zatreba glasova, da bi onda tu istu Vojvodinu zaboravljao do idućih izbora. A sada već prelazi meru političke kulture.

Ujedno, to je dokaz nezrele politike te stranke prema Vojvodini. Jer Vojvodina nije, niti je ikada bila, separatistička, Vojvodina nije džuboks da LDP u nju ubaci žeton kako će da svira. Građanima i građankama Vojvodine ne trebaju zapaljive izjave, nego rešenja.

Činjenica da LDP ne prelazi cenzus u Vojvodini i većim vojvođanskim gradovima jasno pokazuje da građani Vojvodine umeju da prepoznaju jeftin predizborni marketing.

Vojvodina zna kako se donosi i ko donosi Ustav. Upravo zbog toga LSV izlazi na izbore u koaliciji koja se zalaže za novi Ustav Republike Srbije koji će Vojvodini garantovati sve ono za šta se LSV 24 godine bori.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine radi na tome da se pitanje položaja Vojvodine unutar Srbije trajno reši u Ustavu Republike Srbije. To nije i ne sme biti materijal za predizborno zapaljive izjave.

Branislav Bogaroški
potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook